ΚΡΑΤΗΣΗ
Αξιοθέατα στον Δήμο Ζαχάρως2018-07-26T13:49:18+03:00

Project Description

Αξιοθέατα στον Δήμο Ζαχάρως

Αρτέμιδα
Η Αρτέμιδα ή Κουμουθέκρα απέχει 10 χλμ. από την Ζαχάρω και μπορείτε να θαυμάσετε το ναό της Αρτέμιδος του 5ου αιώνα, δωρικός περίπτερος.

Στο χωριό Λάπιθο, βόρεια της Αρτέμιδος υπάρχουν ερείπια ιερού του Λιμνάτιδος, Αρτέμιδος και ενός άλλου μικρότερων διαστάσεων.

Γιαννιτσοχώρι
Το Γιαννιτσοχώρι είναι το νοτιότερο χωριό του δήμου Ζαχάρως. Ένα πανέμορφο χωριό με αμμώδη παραλία, καταγάλανα νερά του Ιονίου πελάγους και πυκνό πευκοδάσος δίπλα στη θάλασσα.

Καλίδονα
Η Καλίδονα είναι ημιορεινό χωριό η γεωγραφική περιοχή του είναι πολύ μεγάλη, σε σχέση με τις περιοχές άλλων χωριών, αφού εκτείνεται από τα ορεινά του όρους Μίνθη (Βουνούκα) μέχρι την περιοχή Κακοβάτου, μόλις δύο χιλιόμετρα από τη θάλασσα του Κυπαρισσιακού κόλπου. Η περίοπτη θέση της Καλίδονας απέναντι στη θάλασσα του Ιονίου πελάγους την κατατάσσει, μαζί με την Μεσσηνιακή Πύλο σαν τις καλύτερες περιοχές θέας σ’ όλη την Δυτική Πελοπόννησο.

ΒΑΡΚΟ
Στην γεωγραφική περιφέρεια του χωριού Καλίδονα ανήκει και η τοποθεσία ΒΑΡΚΟ όπου εκεί μέσα στον λόγγο και δίπλα στον καταρράκτη ενός ποταμού, πάνω στον βράχο, είναι φωλιασμένο ένα σπήλαιο. Εδώ μέσα μετά την τουρκοκρατία και γύρω στο 1845, βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας. Από το 1883 το σπήλαιο άρχισε να λειτουργεί ως εκκλησία που γιορτάζει στις 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. Κάτω δε από το σπήλαιο υπάρχει ένας μαγευτικός χώρος, μέσα σε ένα δάσος από πλατάνια, όπου κάθε χρόνο στις 22 & 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις με πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου.

Call Now Button